dimarts, 17 de novembre del 2015

4. La terra dels faraons.


El poder del faraó.
L’organització de l’Estat egipci era dominada per un rei, el faraó, que tenia un poder absolut: es basava en l’ordre, la justícia i la defensa contra els enemics. El seu poder es fonamentava en el control i la direcció de les obres de canalització i irrigació de les terres i la col·laboració de servidors fidels i eficaços per a governar un territori tan extens. Els governadors que controlaven nombrosos funcionaris i feien complir les ordres del faraó i l'exèrcit, del qual era cap suprem, eren els grans pilar del poder del faraó.
Per a justificar i legitimar la seua posició i poder, els faraons eren uns deus més, per tant eren venerats com a tals.
Els historiadors classifiquem als faraons per dinastíes, es a dir, cada dinastía pertany a una familia reial. Fins a l'ocupació macedónica per Alejandro Magno, podem trobar 31 dinastíes! Aixó són moltísims faraons.

En un primer moment de l'història egipcia, Egipte estava dividit en dos, el Alt i Baix egipte, però el faraó menes el va unificar en el 3150 a.C. creant la primera dinastía. Per a representar l'umió es van fusionar les corones de l'alt i baix Egipte, donant forma a la corona que tos recordem.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada